Tuntikuvaukset

 

 

Aqua Zumba 

Aqua Zumba on kuin hydrobicia latinomusiikilla, hiukan tanssillisempi tunti vedessä. Sopii kaikille aloittelijasta kokeneeseen vesijumppaajaan.

Body Fit

Tunnilla keskitytään lihaskunnon harjoittamiseen syvempiä tukilihaksia unohtamatta. Lihaskuntoa monipuolisesti kehittävä tunti, joka koostuu helposta alkulämmittelystä, monipuolisesta lihaskuntoharjoittelusta ja palauttavasta loppuvenyttelystä.

Evita
 

Evita perustettiin vuonna 2013. Joukkue harjoittelee pääsääntöisesti kerran viikossa tavoitteellisesti. Ryhmä kilpailee Voimisteluliiton tanssillisen voimistelun kisoissa sekä Lumo-tapahtumissa.

Flow Gymnastics,
tanssillinen voimistelu

 

 

Flow Gymnastics on aikuisliikunnan muoto, joka perustuu tanssilliseen voimisteluun. Voimistelusta tutut, monipuoliset liikkeet on muokattu mukavaan ja mielenkiintoiseen muotoon haastetta unohtamatta. Keskivartalosta lähtevä, virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja rangan liikkuvuutta. Ryhti kohenee ja hartiaseutu rentoutuu. Jalkoihin tulee voimaa ja jäntevyyttä, sillä tunneilla liikutaan paljain jaloin. Flow Gymnastics -tunneilta saat esteettisiä elämyksiä ja liikunnan iloa.

Tunnilla on pianosäestys.

Hydrobic

 

Hydrobic on tehokasta ja virkistävää sekä nivelille ystävällistä liikuntaa vedessä musiikin tahdissa. Usein käytössä ovat myös erilaiset veteen sopivat välineet. Vedessä vaikuttavat toisilleen vastakkaiset maan vetovoima ja veden nostevoima. Ne tekevät vedessä liikkumisen kevyen tuntuiseksi, mutta todella tehokkaaksi. Hyväkuntoiselle vesi on haastava elementti. Aloittelijalle laji on turvallinen tapa aloittaa harjoittelu. Hydrobic on monipuolista liikuntaa kehon kaikille lihasryhmille. HydroBicissa paranevat hapenottokyky, lihaskunto ja vartalon hallinta.

Iris, tanssillinen voimisteluTreenaamme hyvällä ja rennolla meiningillä kaksi kertaa viikossa. Joukkueeseen tulevilla tulisi olla mieluusti jonkinlaista tanssi/voimistelutaustaa.

Yin-jooga + Pilates​
(Viikinmäki)

Pysähtymistä ja kehon linjaamista kohti omaa luonnollista asentoa. 

Yin-joogassa ollaan useampi minuutti saman asennon äärellä, jolloin vaikutetaan vapauttaen kehon faskialinjoihin, mikä rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa. Pilates vahvistaa kehon syviä tukilihaksia ja parantaa venyvyyden ja voiman yhdistelmää. Mukaan lämpimät joustavat vaatteet ja joogamatto. 

Kumivannevoimistelu

Perusvoimistelua ja venyttelyä kumivanteen kanssa. Tunti on senioritunti ja tarkoitettu erityisesti yli 60-vuotiaille.

Kuntojumppa/voimistelu 
 

Sopii kaikille. Hyvää kuntoa ylläpitävää kokonaisvaltaista liikuntaa. Sisältää alkulämmittelyn, selkeät sarjat, lihaskuntoliikkeet lattialla ja venyttelyn. Tarja Liisan tunneilla on pianosäestys.

KeppikuntojumppaKuntojumppaa kepein. Omia keppejä ei tarvita.

Muusa

Muusa on vuoden 2020 aikana perustettu tanssillisen voimistelun joukkue yli 20-vuotiaille. Harjoittelemme nyt kaksi kertaa viikossa 1,5 / 2 tuntia. Mahdollisuus myös muutamiin viikonlopputreenipäiviin kaudessa. Tavoitteena on osallistua tanssillisen voimistelun kisoihin kauden aikana.
Jos jumppakärpänen iski, ole yhteydessä ohjaaja Outi Kuusistoon!

Pilates

Pilates-tunneilla opetellaan aktivoimaan kehon syviä tukilihaksia ja rakentamaan liikettä aktivaation päälle. Oma hengitys rytmittää jokaista liikettä ja pilateksen lateraalihengityksestä voikin saada apuja esim. selän kireyksiin. Pilates on kehonhallintatekniikka, joka kehittää vaihtelevasti hallintaa, voimaa, mobiliteettia, koordinaatiota ja tasapainoa. Pilates ylläpitää ja kohentaa ryhtiä sekä pitää selän terveenä. Pilates on hyvin monipuolisesti kehittävä, kokonaisvaltainen MindBody-laji.
Huom. Ota oman maton lisäksi esim. fleece-peitto pehmikkeeksi polvien alle!

Somatic Stretching

Hyvä liikkuvuus on hallinnan lisäksi perusta kehon terveelle ja kestävälle toiminnalle ja luo edellytykset kestävälle suoritustekniikalle kaikissa liikunta- ja urheilulajeissa. Somatic Stretching -tunnit pohjautuvat liikkuvuusharjoitteluun hyödyntäen erilaisia venytystekniikoita ja pienvälineitä. Tunnilla tehdään sekä venyttäviä että stabiloivia liikkeitä eri alkuasennoissa. Menetelmässä on ominaista parantaa nivelten liikkuvuutta erilaisilla joustavilla ja pyörivillä liikkeillä omaa kehoa kuunnellen. Lisäksi ihmisen vapaa liikkumiskyky edellyttää tasapainon hallintaa, ja tunnit sisältävät aina myös tasapainoharjoitteita.

Somaattisella liikkuvuustunnilla harjoitellaan liikettä ja liikekokonaisuuksia vahvan läsnäolon, oman tuntemuksen ja hallinnan avulla. Tunnit saattavat sisältää myös pidempikestoisia hengitys- ja rentoutumisharjoituksia sekä liikkuvampia flow-osioita. Säännöllisesti harjoiteltuna kehon joustavuus paranee ja rentoutumisen myötä energiataso kohoaa.
 

HUOMIO!

Ota oma matto mukaan tunneille!