Tuntikuvaukset

Aavattaret

Aavattaret on vuonna 2013 perustettu tanssillisen voimistelun joukkue, jossa voimistelee noin 40–60-vuotiaita naisia. Ryhmä harjoittelee tavoitteellisesti kerran viikossa. Tarvittaessa pidetään ylimääräisiä treenejä. Ryhmä tähtää tulevalla kaudella Voimisteluliiton tanssillisen voimistelun kisoihin sekä Lumo-tapahtumiin.

Aqua Zumba 

Aqua Zumba on kuin hydrobicia latinomusiikilla, hiukan tanssillisempi tunti vedessä. Sopii kaikille aloittelijasta kokeneeseen vesijumppaajaan.

Body Fit

Tunnilla keskitytään lihaskunnon harjoittamiseen syvempiä tukilihaksia unohtamatta. Lihaskuntoa monipuolisesti kehittävä tunti, joka koostuu helposta alkulämmittelystä, monipuolisesta lihaskuntoharjoittelusta ja palauttavasta loppuvenyttelystä.

Evita
 

Evita perustettiin vuonna 2013. Joukkue harjoittelee pääsääntöisesti kerran viikossa tavoitteellisesti. Joukkue tähtää tulevalla kaudella Voimisteluliiton tanssillisen voimistelun kilpailuihin. Ryhmä kilpailee Voimisteluliiton tanssillisen voimistelun kisoissa sekä Lumo-tapahtumissa.

Fit Camp

Omalla kehonpainolla tehtävä tehokas treeni. Lämmittelyn jälkeen reipastempoinen HIIT-osio ja loppuun venyttelyä sekä kehonhuoltoa.

Tunti sopii kaikille vasta-alkajasta konkariin, nuoresta vanhaan sekä kaikille sukupuolille.

Flow Gymnastics,
tanssillinen voimistelu

 

 

Flow Gymnastics on aikuisliikunnan muoto, joka perustuu tanssilliseen voimisteluun. Voimistelusta tutut, monipuoliset liikkeet on muokattu mukavaan ja mielenkiintoiseen muotoon haastetta unohtamatta. Keskivartalosta lähtevä, virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja rangan liikkuvuutta. Ryhti kohenee ja hartiaseutu rentoutuu. Jalkoihin tulee voimaa ja jäntevyyttä, sillä tunneilla liikutaan paljain jaloin. Flow Gymnastics -tunneilta saat esteettisiä elämyksiä ja liikunnan iloa.

Tunnilla on pianosäestys.

Hydrobic

 

Hydrobic on tehokasta ja virkistävää sekä nivelille ystävällistä liikuntaa vedessä musiikin tahdissa. Usein käytössä ovat myös erilaiset veteen sopivat välineet. Vedessä vaikuttavat toisilleen vastakkaiset maan vetovoima ja veden nostevoima. Ne tekevät vedessä liikkumisen kevyen tuntuiseksi, mutta todella tehokkaaksi. Hyväkuntoiselle vesi on haastava elementti. Aloittelijalle laji on turvallinen tapa aloittaa harjoittelu. Hydrobic on monipuolista liikuntaa kehon kaikille lihasryhmille. HydroBicissa paranevat hapenottokyky, lihaskunto ja vartalon hallinta.

Iris, tanssillinen voimisteluTreenaamme hyvällä ja rennolla meiningillä kerran viikossa, suuntana kesän  2023 World Gymnaestrada. Joukkueeseen tulevilla tulisi olla mieluusti jonkinlaista tanssi/voimistelutaustaa.
Jooga (Pauli Hatakka)Tule helppoon joogaan tutustumaan itseesi lempeiden, venyttävien ja rentouttavien asanoiden myötä. Ota mukaan lämmintä vaatetusta lattialla suoritettavia harjoituksia ja rentoutusta varten.

Jooga + (pilates)  (Viikinmäki)

Rauhallista joogaa, hermostoa rauhoittavaa ja tasapainottavaa. Edistää mielen tässä hetkessä olemista sekä vapauttaa kehon kireyksiä. Myöhemmin keväällä mukaan tulee myös ripaus pilatesta, kun ohjaajan pilates-opinnot etenevät. Mukaan lämpimät joustavat vaatteet ja joogamatto.

Kumivannevoimistelu

Perusvoimistelua ja venyttelyä kumivanteen kanssa. Tunti on Ikiliike-tunti ja tarkoitettu erityisesti yli 60-vuotiaille.

Kuntojumppa/voimistelu 
 

Sopii kaikille. Hyvää kuntoa ylläpitävää kokonaisvaltaista liikuntaa. Sisältää alkulämmittelyn, selkeät sarjat, lihaskuntoliikkeet lattialla ja venyttelyn. Taivallahden tiistain tunneilla on pianosäestys.

KeppikuntojumppaKuntojumppaa kepein. Omia keppejä ei tarvita.

Muokkausjumppa

Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, hapenottokykyä lisäävän osuuden, jonka voi tehdä rankasti tai kevyemmin ilman hyppyjä, koko kehon lihaskunto-osuuden sekä loppujäähdyttelyn ja venyttelyt.

Terveyskunnon kannalta suositellaan kaksi kertaa viikossa tapahtuvaa lihasvoimaharjoittelua. Toinen aikuisen naisen lihasvoimaharjoittelukerroista toteutuu tunnilla.

Muusa

Muusa on vuoden 2020 aikana perustettu tanssillisen voimistelun uusi joukkue yli 20-vuotiaille. Harjoittelemme kerran viikossa 2 tuntia. Mahdollisuus myös muutamiin viikonlopputreenipäiviin kaudessa. Tavoitteena on osallistua tanssillisen voimistelun kisoihin kauden aikana.
Jos jumppakärpänen iski, ole yhteydessä ohjaaja Outi Kuusistoon!

Niska-selkä-jumppa

Kevennetty versio muokkausjumpasta. Lihaskunto-osuus pidempi, erityisesti keskitytään hartiaseudun ja vartalon lihasten voimaan ja kestävyyteen.

Pilates / kehonhuolto

Tunnilla keskitytään keskivartalon lihaksiin, tehdään muutamia tasapainoharjoitteita, keskitytään hengitykseen ja läsnäoloon. Tunti sopii kaikille, myös aloittelijoille.

 

HUOM!

Ota oma matto mukaan tunneille!