Tuntikuvaukset

Tanssillinen voimistelu
(tanvo)

 

Lajikuvaus: Tanssillinen voimistelu on suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuvaa voimistelua. Lajin keskeisiä elementtejä on keskustalähtöisyys ja virtaavuus. Tanssillisessa voimistelussa yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Monet liikkeet pohjautuvat joukkuevoimistelun liikkeisiin, mutta niitä voidaan varioida. 

 

Daalia, tanssillinen voimistelu

Tanssillisen voimistelun valmennusryhmä harjoittelee yhden tai kahden valmentajan ohjauksessa kerran viikossa. Treeneissä harjoitellaan perusvoimistelutaitoja, tanssillisen voimistelun ensimmäisiä askelikkoja ja hyppyjä, perusvartalotekniikkaa sekä liikkuvuus- ja ketteryysharjoituksia leikinomaisuutta unohtamatta. 

 

Muksumix

Muksujen oma tanssitunti, jossa kaikilla on kivaa. Tanssin lisäksi harjoitellaan perusliikuntataitoja ja motorista osaamista liikuntaleikkien ja välineiden avulla. Muksumixissä lapset saavat harjoitella vuorovaikutustaitojaan ryhmässä ja oman kehon tuntemustaan. Muksumixissä harjoittelevat 4–6-vuotiaat.

 

Perheliikunta

Perheliikunta on suunnattu alle kouluikäisille ja heidän vanhemmilleen/läheisilleen. Sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Toiminta on suunnattu 3–6-vuotiaille liikkujille.

Perheliikunnassa leikitään liikunnallisia leikkejä, tanssitaan ja temppuillaan yhdessä. Yhteinen liike vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta ja heittäydymme yhdessä liikunnalliseen leikkiin. Perheliikunnassa koetaan onnistumisen hetkiä myös ryhmässä toimien.